De weblog van:

Mijn foto
Leiden, Netherlands
Kunstschilder, graficus, beeldhouwer, bassist

maandag, februari 13, 2006

De wonderkamers(gemeentemuseum).

De jongens moeten heel vroeg zwemmen vandaag. En S is naar een vriendje. Logeren. Mooi. Tijd voor degelijk museumbezoek. Het is tenslotte weekend. Het GM was altijd al favoriet. Maar nu is de leeftijd aangebroken voor L en D om enthousiast te worden. Dat lukt, want het GM heeft iets nieuws: de wonderkamers.
Normaal gesproken ben ik tegen het multi-mediaal pimpen van een collectie. maar dit kan. en sterker: het werkt. Alles bewijst hier dat museum-bezoek verre van saai is. de jongens zijn er met moeite uit te krijgen. Je kan er je favoriete Breitner (met lorgnet) zien of ie bij iemand thuis hangt en vijf meter verder een bod uitbrengen op chinees aardewerk. Beng! Je kan drummen en loungen, stoffen voelen en korsetten proberen. Je kan op stap met Berlage en meelachen met maffe video-shorts. Alles kan en alles mag. Heel goed.

1 opmerking:

Rogier Brussee zei

Hai Barthel,

ben een tijdje geleden ook in die wonderkamers geweest met een projectbijeenkomst. Ze vertelden dat die kelder was opensgesteld na de verbouwing van het Museum. Maar niemand wilde er heen omdat de sfeer zo afweek van de rest. Toen hebben ze van de nood een deugd gemaakt en er een multimedia happening van gemaakt.

Wel goed dat je je koters er heen krijgt. Mijn pubers beginnen al te gillen als ze het woord museum horen :-(