De weblog van:

Mijn foto
Leiden, Netherlands
Kunstschilder, graficus, beeldhouwer, bassist

donderdag, januari 05, 2006

Teil houtlijmDie teil houtlijm die ik had aangeschaft, nadert de bodem. A is een meester in stapelen. Ik probeer het ook even, maar het wordt niks. Dom zagen moet ook gebeuren, dus daar ben ik dan weer beter in. De machine komt nauwelijks tot rust. Voordat het zaagbald is uitgerold, knal ik er weer de volgende onder. Het gaat non-stop door. (niet teveel zuipen, want je wordt roekeloos met een slok op, voor je t weet is het einde duim..).
We zijn tot een laag of 14 gevorderd nu. Zonder een echte planning, maar dat levert misschien wel verrassingen op. Een ding is zeker. Het wordt een hoog ding.
A is stelt voor het geval verder verstevigen met lange nagels (GAMMA), maar ik ben daar niet voor. Als we in de fase van het slijpen komen, is de kans dat we op metaal stuiten wel heel groot. Dus als het niet strikt noodzakelijk is (zal blijken): niet doen.
Het grote doek dat ik gespannen heb, wordt al werkbaar. Het linnen is geen kwaliteit natuurlijk (te korte vezels), maar met naspannen, en nalijmen, krijg je toch een aanvaardbaar resultaat. Met de episcoop breng ik de schets over....
Morgen aan de groene aarde.

1 opmerking:

Anoniem zei

He Barthel, een druk leven, je bent de hele dag in touw (vertrouw dan op Rennie), weinig klanten vandaag en al surfend hiero, lijkt me een bak werk zo'n log, maar bewonderenswaardig zowieso. Film gezien over Mogliani (met Andy Garcia, is dit dezelfde? anyway, laters!
Mark